Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 21:15 - Новата тоталитарна власт
Автор: borec Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4087 Коментари: 3 Гласове:
2



Уважаеми дами и господа,

Искрено се надявам следното твърдение изказано от мен  да не бъде възприето като най-обикновено празнословене. Не бих искал да досаждам на нисой, нито да втълпявам, каквото и да е. Просто отбелязвам фактите и въз основа на тях правя по-долното заключение.

Искам първо да дефинирам думата тоталитарен-

"Тоталитаризмът е термин, възникнал след Първата световна война, за да опише формата на държавно устройство, при която властта е напълно централизирана и държавата се стреми да регулира и контролира всички аспекти на политическия, социалния и интелектуалния живот, като цели преди всичко налагане на контрол и ограничения върху вътрешната свобода на индивида. Тоталитарните режими са развитие на авторитарните в осъществяване на всеобхватен (тотален) контрол върху публичния и личния живот" - Wikipedia


Наблягам на следната част "при която властта е напълно централизирана и държавата се стреми да регулира и контролира всички аспекти на политическия, социалния и интелектуалния живот, като цели преди всичко налагане на контрол и ограничения върху вътрешната свобода на индивида."

Настоящият министър - председател се "възкачи" на власт Юли - Август мин.г. От тогава насетне се случиха няколко основни неща.
   1. ГЕРБ има  мнозинство в Народното събрание.
   2. Новият кабинет е изцяло с членове на ГЕРБ (не съм сегурен дали Б. Борисов е ?!)
   3. Настъпи пълно информационно затъмнение относно всички дела на управляващите.
   4. Кмет на Столицата стана член на ГЕРБ
   5. Бяха задържани плащанията от държавния бюджет (заплати на служители и др.) преди изключително важен момент за християните, а и за всеки един човек със семейство - Коледа
   6. Преди ден бе убит лаладжията - мафиот

Според Конституцията на Република България и по-конкретно чл. 8 - "Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна". И по начало се въприема, че медиите са четвъртата власт,  за България, че мафията или, както е модерно "Организираната престъпност" контролират всичко останало. Е "Да ама не!"

Появи се Б.Б. И то не сега, а дълго преди 1989 г.* От мои наблюдения върху хората възпитани по време на предишния режим, си мисля, че колкото, и какво и да е било техните възприятия за социализма са по-скоро положителни. Б.Б. е израснал тогава и дори е бил лична охрана на Т. Живков, което говори за лоялност дори и не към въпросният лидер, а само към работодателя на охранителя. А кой всъщност е той? От тук на на там възприемам, че Б.Б. има положително отношение към тоталитаризма и единната, централизирана власт. 
Какво се случи повреме на правителството на С.Сакскубурготски, когато Б.Б. беше Гл. секретар на МВР? Някой помни ли името на Министъра на вътрешните работи? Аз не. Най-ясни са ми спомените, че Б.Б. се превърна в герой, който се бореше с престъпността,  и че е харизматична личност. Същото това се случи и през времето, в което заемаше мястото на Кмет на София. Всичко се върти около неговата личност, без да става ясно, кой всъщност е екипът му, и кой всъщност върши работата...?! От както е заел новият си пост определено претърпя промени от началото до сега. Есента на миналата година се чуваше само "АЗ" по радио и телевизия, а образът беше единствено зает от лика на Б.Б. 
Евала на ПР-а му. Човекът си разбира от работата, когато досади на хората и стана ясно, че пари няма, а кризата се разраства, Б.Б се отдръпна и на преден план излезе мин. Дянков.
Нека обобщим. Б.Б. дойде, видя и явно победи (Veni, Vidi, Vici) - Още един символ на тоталитаризъм.
За победата му и за тоталитарната му власт имам само няколко думи. Б.Б. явно показа на опозицията, че я мачка и то много "твърдо", показа на медиите, че нямат право да критикуват, а само да хвалят ( за първи път от години на сам по новините не бях слушал да се говори, че има малко кражби, новородени бебета, добри хора, красиви случки. А и за първи път от няколко месеца на сам нищо не се чува за Б.Б.), на магистратите устите им да не знаят много, защото все пак парите идват от държавния бюджет и се контролират от изпълнителната власт, а на мутрите, че всеки който приказва повече, от колкото е допустимо, ги очаква опело.

Един човек държи в ръцете си всички власти п чл.8 от Конституцията - Изпълнителна, Съдебна и Законодателна, и всички гласно признати - Медийти и Мафията!

Евала Бойко! Един мъж без юридическо или икономическо образование, но с харизма и пресметлив ум! Продължавай да се заобикаляш със знаещи хора!
 
*(Още в началото искам да стане ясно, че съм убеден социалист и привърженик на времето преди "Демекрацията")


Тагове:   новата,   власт,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite000 - Боко Тиквата бе насаден тук с тази ...
06.01.2010 21:29
Боко Тиквата бе насаден тук с тази цел - да прокара линията на НСР. Нещо интересно - малко след изборите същият се бе изпуснал в едно интервю, в което каза, че знаел, че в следващите няколко години се налага да бъде човешки ресурс , но че .... (забележи) това било оправдано !!!!!
цитирай
2. анонимен - Защото сме социалисти
06.01.2010 21:40
Защото сте социалисти, винаги лъжете че работите за общото, за да краднете за себе си. Бойко е продължение на априлската линия и ученик на Жимков, какво не му харесваш? А преди демокрацията - какво беше? - Со кротце, со социализъм и с малко лобут и диктатура на ЦК на БКП.
цитирай
3. universalnite000 - Ре :2
06.01.2010 21:46
:))))))) Де го чукаш - де се пука ..... Простете им , те не знаят какво вършат
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borec
Категория: Лични дневници
Прочетен: 186468
Постинги: 34
Коментари: 128
Гласове: 436
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930