Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2009 14:33 - Що е то човешкото мнение
Автор: borec Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3880 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интересен въпрос е що е то човешкото мнение? Може ли да ми отговори някой? Напоследък като съм се замисли над тази чуденка си отговарям частично. Започвам по от далеч. Манипулиранете.... явно това е водещата сила в определянето мнението на другите. Ако си добър манипулатор, то едва ли ще имаш особени проблеми в ужедневието си. Тук се открива друг въпрос - Манипулиране на мнението на другите е ли е то лошо или не е ? Ако го прилагат на нас определено е лошо, но ако ние го прилагаме и това, което искаме се случи ? Ооо, тогава сме щастливи до безкрай. Ето например протестта. Беше замислен хубаво, всички дружно да се дигнат и да протестират.... я се замислете от къде дойде това мнимо "обединение" ? От медиите поне до колкото аз помня. Там се каза за пръв път за протест на всички студенти, земеделци и т.н. и от тогава на сетне навсякъде почна да се тръби.... особено в интернет, особено аз :), така... и като дойде уречения ден, какво се случи? Отидоха тези, които уж са студенти, фермери и т.н. Първо като се огледах, фермери нямаше, машини нямаше на 14 (другите дни си ги спестих), еколози - тук-там, пенсионери - бол, гамени - бол, полицаи - бол и т.н. Та почнаха лапетиите да се бият, др "протестиращи" се дръпнаха в страни, а полицаите почнаха да шумят с палки и ....??? Какво се случи - протеста се опорочи. Изгуби смисъл, защото "протестиращите" се уплашиха да не ги набият, а аз се разочаровах от там присъстващите, което е моята причина да не протестирам. Та.. извода, който си правя. Ето малко ретроспекция. Медиите по поръчка, на някой "този, който не трябва да се споменава" пускат леко мухата на улавите недоволни (визирам себе си), че ще има протест, тези недоволни, както е и очаквано се организират и почват да тръбят насам натам, но тъй като са малко се оганизират малък брой. В уречения ден те се събират, но по поръчка на "този, който не трябва да се споменава" се появяват и гаменчетата. Вдига се олелия, патрулки, бой и айдее, протеста заглъхна в мълчание, а на следващите дни едва се дочуваше "Оставка". Протестиращите добре, че ги набиха та да имат определени искания... и от оставка на правителството се стигна до оставка на Министъра на МВР.
Задайте си въпроса " Кой печели от този шум?", защото винаги има победител. Преди избори сме. Протестите все пък по това време се случват, как ли (сетете се за манипулаторите)??? Авторитета на БСП е тотално разрушен, за ДПС да не говорим, то си по дифолт така само дето има рейсове за тях, НДСВ някак си се зъдржат в страни от патардията, ДСБ плюе и храчи, СДС и те, АТАКА излезе от парламента с цел поне малко да се подсигурят за вота на .... тези, които ги избират, обаче забележете, че и ББ също си трае повече от обикновенно... Защо ли ??? Нито подкрепя, нито неподкрепя протеста. Странно ???
 Та и още нещо..., ако наистина участваха студентски организации, фермери и еколози, те щяха ли да си траят при положение, че по отделно техните митинги са по многочислени, от колкото сега "обединени" ???

Важен е резултата, "този, който не трябва да се споменава" вече има доста точки пред правителството, защото е ясно, че по всяко време може да дигне няколко хиляди викачи чрез манипулация. 

А, колкото до недоволството, кой е недоволен ??? В момента наблюдавам колеги студенти и като гледам пушат си, облечени са в маркови дрехи, и са усмихнати. Недоволни са пенсионерите, интелигентните, ниско платените като всеки от тях си има различна причина - бизнеса не може да работи без да дава бакшиш, старците не могат да живея със сто и петдесет лева.... Проблема не е в манипулирането, а в манипулатора, нямаме свстни манипулатори, нямаме Политици. Имаме в парламента хора, които се чудят, какво да правят, от къде да започнат и каква политика да водят, и тъй като незнаят, а поданиците им нехаят, те си позволяват да бездействат и да пълнят касичките си, от глупостта на мълчаливите нехайници.
Шепа хора ще сменят правителството, но няма да променят управляващите и тяхната политика!


Тагове:   мнение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tomov8 - Печели политическото статукво
22.01.2009 15:11
Печели политическата сган, която не иска нищо да се променя. Печелят мутрите, защото никой няма да им закача бизнеса. Но задай си въпроса какво печелят хората, които си седят вкъщи и доволно си плащат за джакузитата на управляващите?
цитирай
2. анонимен - Какви-то хората.......
22.01.2009 16:52
какви-то са ни хората, такива са и политиците. Нали измежду нас си ги избираме. Всеки млад, интелигентен и (уж) социално ангажиран човек плюе и си плаща кротко данъците, а на избори не ходи..... Затова в парламента са избараниците на бабичките.
цитирай
3. silencemurmur - като се огледах, фермери ....
22.01.2009 17:05
Държиме много за България. Обичаме родината си, но чуждиците в българския език ни окупират. Искаме да сме интересни. Колко чуждици има в английския език? Селянин, земеделец не са ли красиви и точни думи за този, който обработва земята?

По повод мнение: има повече от 6,6 милиарда мнения на планетата. И всяко се различава от другите. Съзнанието е едно и "разпръснато" в безбройни мнения, виждания, които минават и заминават без спиране. Всяко е правилно и неправилно. Всяко разбиране е опит да се разбере каквото не се разбира с мисленето и с другите помощни средства.

Не може да има моето правилно мнение и другите неправилни мнения, защото е едно съзнание. Ама кой да разбере като не е за разбиране?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borec
Категория: Лични дневници
Прочетен: 185201
Постинги: 34
Коментари: 128
Гласове: 436
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031